گیاه تولید کننده عسل:
- سیب : Apple
منطقه برداشت عسل:
- آذربایجان شرقی و غربی، تهران، زنجان، فارس، سمیرم، دماوند و سلماس
منطقه برداشت عسل:
- اردیبهشت، خرداد، تیر
رنگ و عطر و طعم عسل:
- کهربایی روشن، شیرینی متوسط، رایحهای لطیف
مقدار مصرف روزانه عسل:
- بزرگسالان: ۵۰ تا ۷۰ گرم، کودکان بالای 1 سال : تا ۳۰ گرم
منع مصرف عسل:
- کودکان زیر 1 سال
درخت سیب (نام علمی: M. pumila) درختی برگریز از خانواده گلسرخیان است که به خاطر میوه شیرین و گوشتیاش شناخته شدهاست. در سرتاسر دنیا، این درخت برای میوهاش کشت میشود و وسیعترین گونهٔ رشد کرده از سرده مالوس است. منشأ این درخت آسیای مرکزی است؛ جایی که امروزه هنوز هم گونهٔ وحشی آن یعنی مالوس سیورسی یافت میشود. سیب پس از هزاران سال کشت در آسیا و اروپا، توسط مهاجران اروپایی به آمریکای شمالی برده شد. سیب در برخی فرهنگها از اهمیت مذهبی و اساطیری بالایی برخوردار است؛ از جمله فرهنگ اهالی اسکاندیناوی، یونان و مسیحیان اروپایی قدیم. سیب همچنین یکی از سینهای اصلی هفتسین است.
درختان سیب قادر به خودگردهافشانی نیستند، برای تولید میوه باید گردهافشانی مصنوعی انجام پذیرد. پرورشدهندگان سیب اغلب در هر فصل در طول گل دادن، از گردهافشانها برای انتقال گرده استفاده میکنند. استفاده از زنبورهای عسل برای گردهافشانی بسیار رایج است. ملکههای خرزنبور گاهی در باغها حاضر هستند، اما معمولاً تعدادشان برای گردهافشانی قابلتوجه کافی نیست.
ایران، پس از چین، اتحادیه اروپا و آمریکا و در مقام چهارم تولید جهان قرار دارد
ارقام ایرانی سیب
تعدادی از ارقام سیبهای بومی ایران عبارتنداز:
سیب گلاب (گلاب اصفهان، گلاب تربت حیدریه، گلاب شهریار، گلاب شیراز، گلاب کهنز، گلاب صحنه)
سیب مشهد (سیب عباسی مشهد، نارسیس مشهد، پاییزه زرد مشهد، دیررس مشهد، مربایی مشهد، سیب اخلمد مشهد، سیب علی موری خراسان)
سیب اردبیل (اردبیل۱، اردبیل۲)
سیب اهر (اهریاشکی، سیب تابستانه اهر)
تبریز (سیب شیخ احمد تبریز، شیشهای تبریز)
سیب مراغه (سیب مشهدی نوری مراغه)
آزایش اصفهان
نایون ارنگه
سیب خورسیجان
قرمز رضائیه
سیب سلطانی شبستر
انگلیسی شیراز
اوغاز شیروان
سیب قندک کاشان
سیب حاجی کرج
زنوز مرند
کولی محلات
(آلماسی، سیب بشقابی باخی، سیب حیدرزاده (قره یاپراق)، خلخال، دریان، روئین، سلطانی، شفیعآبادی، شمیرانی، گلشاهی، گمی آلماسی، قارپوزآلما، قندک)
اثر ضد باکتری طبیعی
عسل شکوفه سیب حاوی عامل ضد باکتری طبیعی به نام پراکسید هیدروژن است. همچنین این عسل خواص ضد اسیدی و ضد رطوبتی داشته که از رشد باکتریهای مضر جلوگیری میکند.
ضد سرطان
عسل سیب آنتیاکسیدان طبیعی و بسیار قوی است که عامل اصلی دفع و پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان محسوب میشود. این خاصیت از خواص مشترک انواع عسل محسوب میشود.
خاصیت ضدالتهاب
این خاصیت در درمان انواع زخمهای داخلی و خارجی بدن مآثر بوده و التهابات بدن را بهسرعت التیام میبخشد.
مفید برای عفونتهای دستگاه تنفسی
همانطور که اشاره شد عسل شکوفه سیب ضد باکتری طبیعی است. مصرف مداوم عسل سیب در درمان و التیام عفونتهای تنفسی مفید است.
درمان ناراحتیهای گوارشی
یکی از خواص عسل سیب ضد تورم بودن آن است. مصرف روزانه عسل سیب میتواند انواع ورم روده و معده و حتی زخم معده را هم درمان کند. این عسل در کاهش نفخ معده هم مآثر است. عسلها چه تکگل باشند و چه چند گیاه، در درمان و بهبود انواع بیماریهای گوارشی مآثر هستند.
محافظت از پوست
یکی از خواص جذاب عسل سیب افزایش طراوت و شادابی پوست است. از خواص عسل سیب میتوان بهعنوان یک ماسک عسل طبیعی استفاده کرده و طراوت پوست را افزایش داد. همچنین استفاده از ماسک عسل سیب میتوان در درمان آکنه و اگزما هم استفاده کرد.
رفع خستگی
عسلها ذاتاً انرژیزا هستند. افزایش انرژی از خواص عسل سیب هم محسوب میشود. قند طبیعی این عسل در زمان بسیار کوتاه انرژی ازدسترفته را به بدن بازمیگرداند.
از طرفی مصرف روزانه عسل میتواند در افزایش کیفیت زندگی بسیار مآثر بوده و نشاط بیشتری را به همراه داشته باشد. ترکیبات عسل سیب فرحآور و انرژیبخش هستند..
خواص عسل سیب در رفع گرسنگی
عسل سیب در میان عسلهای سبک دستهبندی میشود. اما برخلاف تصور، مصرف مقدار کمی عسل سیب در ایجاد احساس سیری و جلوگیری از ضعف مآثر است.
شیرینکننده طبیعی
از این عسل میتوان بهعنوان جایگزین قندهای مضر استفاده کرد. بهجای استفاده از شکر و قند سفید، میتوان از یک قاشق عسل سیب برای شیرین کردن انواع نوشیدنی گرم و سرد استفاده کرد.
پانسمان طبیعی
ترکیب عسل سیب و روغنزیتون میتواند بهعنوان یک پانسمان قوی و طبیعی عمل کرده و انواع زخمهای حاصل از بریدگی و سوختگی را بهسرعت درمان کند. این عسل در از بین بردن اثرات باقیمانده از انواع زخمها هم به کار میرود.
تقویتکننده حافظه
انواع عسل در تقویت حافظه بسیار مآثر هستند. عسل سیب باعث افزایش قدرت حافظه در کودکان شده و از بروز بیماری آلزایمر در افراد سالخورده هم جلوگیری میکند.
خواص عسل سیب در افزایش قاعدگی
مصرف عسل سیب در افزایش سرعت و کاهش دوران قاعدگی بانوان بسیار مآثر است. با استفاده از خواص عسل سیب میتواند دوران پریودی را به میزان چشمگیری کاهش داد. از طرفی باعث بهبود دردهای حاصل از قاعدگی میشود.
تقویت کبد و طحال
یکی از بهترین روشهای طبیعی برای درمان کبد چرب و بیماریهای مرتبط با طحال، استفاده از عسل سیب است. این عسل طحال و کبد را تصفیه کرده و سلامت را به این دو عضو حیاتی بازمیگرداند.
مفید برای بیماران دیابتی
قند عسل سیب اصل کاملاً طبیعی بوده و بههیچعنوان ضرری برای بیماران مبتلابه دیابت ندارد. حتی استفاده از عسل سیب در بیماران دیابتی، میتواند باعث تنظیم قند خون شود.
هضم بهتر غذا
یکی دیگر از خواص مشترک در میان عسلها، هضم بهتر غذا است. عسلها ذاتاً زودهضم هستند. از طرفی در هضم بهتر غذا هم مآثرند. قبل از هر وعده غذایی یک قاشق عسل شکوفه سیب مصرف کنید. این امر هضم غذا را سرعت و سهولت میبخشد.
ضد انگل
این عسل در از بین بردن انواع انگل روده کوچک و بزرگ مآثر است. انگلها در اغلب موارد به دلیل استفاده آب آلوده و یا یبوستهای طولانیمدت به وجود میایند. عسل سیب ضد انگلی قدرتمند است. مصرف شربت عسل شکوفه سیب میتواند انواع انگلهای دستگاه گوارش را از بین ببرد.
آرامشبخش و خوابآور
از دیگر خواص مشترک انواع عسل میتوان به خوابآور بودن آنها اشاره کرد. استفاده از عسل سیب میتواند در درمان بیماران مبتلابه اختلالات خواب کمک کرده و خوابی آرام را به ارمغان بیاورد.
درمان سرماخوردگی
عسل سیب در درمان انواع سرماخوردگی مآثر است. از طرفی باعث بهبود زکام و افزایش قدرت بویایی شده و به دلیل خاصیت خلطآوری که دارد، میتواند بهعنوان یک شربت سرفه طبیعی هم مورداستفاده قرار بگیرد.
عسلها غالباً آنتی باکتریال هستند. این خاصیت در عسل سیب هم دیده میشود. هیچ باکتری یا ویروسی نمیتواند در عسل سیب رشد کند. مصرف عسل سیب فرایند تغذیه باکتریها و ویروسها را مختل کرده و باعث نابودی آنها میشود.
تقویت قلب و عروق
عسل سیب باعث تصفیه خون شده و انواع چربیهای مضر خون را کاهش میدهد. درنتیجه از بروز بیماریهای قلبی و عرقی جلوگیری میکند.
ضد درد
عسل سیب خاصیت التیامبخش داشته و باعث کاهش تورم و درد در انواع زخمهای خارجی و داخلی بدن میشود. از این عسل میتوان بهعنوان یک پماد سوختگی و یا ضماد هم استفاده کرد.
منبع سیب و عسل
Reviews
There are no reviews yet.